Studier

Dortmund är även en universitetsstad som erbjuder studenter utbildningar med mycket hög kvalité och nivå. Universitetens studenter följs noga av framstående företag som är snabba på att erbjuda jobb till utexaminerade studenter.

Idag studerar mer än 33 000 nationella och internationella studenter i någon av Dortmunds universitet eller högskolor. De flesta utbildningar är inriktade på vetenskap och teknologi, och det är därför Dortmund är Tysklands främsta stad för IT-utbildningar.

Det är relativt billigt att bo i Dortmund så det är relativt ekonomiskt för studenter att hyra lägenhet i staden. Kvalitén på boendet i Dortmund är jämförelsevis hög och det är inte svårt att hitta boende.
Alla vetenskapliga institutioner och kompetenscenter i Dortmund finns omskrivna i broschyren ”Vetenskap i Dortmund”, med adresser och kontaktpersoner.

Dortmund University of Technology

22 000 studenter och 3 000 anställda finns det i Dortmund University of Technology. Universitetet har partnerskap och globalt samarbete med flera andra universitet, institutioner och företag världen över för att alltid hålla sig i framkant.
» http://www.tu-dortmund.de/uni/International/index.html

University of Applied Science

Ett av de största universiteten i Ruhr-området inom tillämpad forskning. Universitetet har ca 8 500 studenter och har högt anseende. Chansen att få jobb efter studier här är stor och utbildningskvalitén är hög.
» http://www.fh-dortmund.de/en/studint/index.php

International School of Management

ISM är ett privatägt universitet som är stöds av regeringen och sedan 1990 är det en kvalificerad skola för business management på den internationella marknaden. Universitetet erbjuder studenterna att även studera utomlands på någon av sina 80 partnerskolor under en period av sina studier.
» http://www.ism.de/de/intStudents.php