Sevärdheter

Det finns mycket att se i Dortmund, och det är de kulturella delarna av staden som sticker ut. Dortmund ligger i ett av Europas mest kulturrika områden och staden har ett stort utbud av kulturella tillställningar. Ta några dagar och besök ett par museum, en teaterföreställning eller varför inte se en konsert på konserthuset.

Kultur

Dortmund är en stad med stark kultur av olika slag. Ruhrområdet där Dortmund ligger är faktiskt Europas konst- och kulturrikaste område. Nutida museum som Museum am Oswall visar 1900-talskonst men det finns så mycket mer: privata och allmänna konstgallerier, teatrar, operahuset etc. Dortmund har fått mycket av sin kulturella rikedom från oberoende konstnärer, musiker och författare.

Dortmunds konserthus

Dortmunds vackra konserthus är designat för att skapa den perfekta lyssnarupplevelsen. Världskända artister har uppträtt på scenen sedan invigningen 2002 och artisterna är generellt sett mycket nöjda med konserthusets utformning. Vilken din musiksmak än må vara är ett konsertbesök på Dortmunds konserthus varmt rekommenderat av oss.
Adress: Bruckstrasse 21
Tel: +49 (0) 1805 44 80 44

Stadsbiblioteket

I centrala Dortmund ligger Stadsbiblioteket som har ca 1,2 miljoner böcker i sitt sortiment. De flesta böcker är inom specialområden som ekonomi och medicin. Stadsbiblioteket ligger på motsatt sida av centralstationen och har en mycket modern och distinkt arkitektur. En mycket rolig och intressant tjänst som avdelningen Artotheque i Stadsbiblioteket erbjuder är att du kan, mot en billig peng, låna printkopior, teckningar och liknande konstföremål i upp till tre månader.

Zoo Dortmund

Djurparken i Dortmund är mycket stor och innehåller en enorm samling djur från hela världen. Zoo Dortmund har ett överflöd av grönområden och man skulle kunna kalla djurparken för en nutida Noaks ark. Det är mycket rent i djurparken och det märks att den är skött av professionella och entusiastiska personer som bryr sig om sin arbetsplats och sina djur. Det görs guidade turer för grupper i Zoo Dortmund. Fråga i kassan vilka turer som görs för dagen.
Adress: Mergelteichstraße 80
Tel: +49 231 50 2 85 80

Rosarium

National Rosarium of Germany grundades den 19 maj 1969 av Tyska Rossällskapet och Dortmund stad. Dortmund har för övrigt en betydande historia inom blommor och växter, samt parker och trädgårdar. Rosarium i Dortmund innehåller ca 3 000 sorters rosor vilket gör Rosarium till den tredje största i världen av sitt slag.
Adress: Westfalenpark – An der Buschmühle 3
Tel: +49 231 50 26 100