Sport

Dortmund är också en stor sportstad och har runt 140 000 medlemmar i 600 sportklubbar. Det betyder att nästan en fjärdedel av invånarna i staden är aktiva i någon sportklubb. Nästan 60 % av alla skolbarn går till en sportklubb för att spela boll, simma eller helt enkelt för att ha roligt.

Det finns alla slags sporter i Dortmund men det är utan tvekan fotbollen som är populärast och också kändast internationellt sett. Fler än 38 000 Dortmundbor spelar aktivt i en fotbollsklubb. På andra plats ligger gymnastik med 15 000 medlemmar och på tredje plats hittar vi simning med 9 000 medlemmar.

Borussia Dortmund

Fotbollsklubben Borussia Dortmund är Dortmunds mest kända sportklubb. Klubben grundades 1909 och är faktiskt en av Europas största klubbar och har ca 76 000 i publiksnitt på hemarenan Westfalenstadion. Tyvärr har Borussia Dortmund haft stora ekonomiska problem de senaste åren.

Borussia Dortmund har varit en framgångsrik fotbollsklubb nationellt, men även internationellt. Klubben har vunnit tyska mästerskapen sex gånger. Cupvinnarecupen har de vunnit en gång. Men de har också vunnit den största titeln av dem alla 1997 – UEFA Champions League.

Borussia Dortmund har utöver fotbollsklubben även ett framgångsrikt kvinnligt handbollslag., samt ett pingislag och ett basketlag.